h1

Ze eten er goed van!

23/11/2010

Afgelopen zaterdag mocht ik weer winkeltje spelen op de biologische markt bij kwekerij Zuidbos in Noordgouwe, Schouwen Duiveland. Ik vind dat heerlijk: groenten wegen, kassa, inpakken en met mensen praten. En mijn vriendin Geertje heeft dan tijd voor andere klusjes.

Want klusjes zijn er altijd op een tuinbouwbedrijf en misschien nog wel meer als dat een biologisch bedrijf is. In de loop der jaren hebben ze van een verwaarloosde tuinkwekerij een prachtig draaiend bedrijf gemaakt. Begonnen met het verkopen van groentenpakketten op abonnement en leveringen aan lokale horeca en dorpswinkel hebben ze nu een volledig assortiment biologisch groenten en fruit in de winkel op hun erf. Daarnaast hebben ze nog steeds veel groentenabonnementen en sinds een paar jaar is er iedere zaterdag een biologische markt op hun erf.
Daar kan je in feite alles krijgen zoals bijvoorbeeld brood, vlees, vis, zeep, granen, sappen, kaas, olijven en natuurlijk groenten. Het is de grootste biologische markt van Zeeland.

Sinds kort hebben ze nog een vaste afnemer: Johan Landsbergen, de kok en eigenaar van De Ouwe Smisse in Zonnemaire (een dorp verder). Hij kiest voor smaak en komt nu regelmatig bij Zuidbos inkopen.

Zaterdagavond zijn we met zijn vieren bij hem wezen eten. De Ouwe Smisse is inderdaad de oude smidse – een historisch pand van honderden jaren oud. De oude haard komt nog goed van pas want Johan heeft absoluut de kleinste horecakeuken die wij ooit gezien hebben. Maar op de haard is zijn ‘bijkeuken’ waarop hij kan bakken en warmhouden. We hebben dan ook heerlijk gegeten: hazenpeper met spruitjes en entrecote met veldsla (de groenten natuurlijk vers uit de winkel van Zuidbos!).
Wie er eens in de buurt komt: een absolute aanrader. Het is er niet groot dus reserveren is aan te raden.

De Ouwe Smisse

En wat Zuidbos betreft: zelfs de fietstassen zijn biologisch… 😉

biofietstas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: