h1

Nieuw geluid in de Raad

27/01/2011

Afgelopen dinsdag tijdens de raadsvergadering in Zeist was er een ‘nieuw’ geluid te horen. En dan bedoel ik niet inhoudelijk de discussie over de bezuinigingsdialoog, hoe interessant ook.

Nee, door omstandigheden kwamen een aantal oude rotten niet aan het woord. Onze eigen Marijke was geveld door griep of een ander virus en Frank Dirkse van GroenLinks zat zich thuis op te vreten met een gebroken kuitbeen.

Voor D66 voerde daarom Hylke Warners het woord, voor GroenLinks Ronald Camstra en bij de VVD lag de woordvoering voor dit onderwerp bij Sander Jansen.
En niets ten nadele van de fractievoorzitters, die doen hun werk uitstekend.

Maar toch: ik vond het leuk om eens de anderen uitgebreider te horen. Andere stemmen, andere woordkeuze, andere dynamiek in de vergadering.

Dat zouden we vaker moeten doen.

4 reacties

 1. En dan te bedenken dat de VVD-fractievoorzitter gewoon aanwezig was, maar er voor koos om jong talent de ruimte te geven


 2. Ha, en dan moest je het toch met mij doen 🙂 Is dat erg trouwens?


  • Ach, wat is erg? 😉
   Ik vind het altijd wel prettig om meerdere mensen uit de verschillende partijen aan het woord te horen. Bij jullie is dat over het algemeen aardig geregeld toch?
   Bij de Ronde Tafel en Debat is er sowieso ook meer variatie – tijdens de Raad vallen we vaak weer terug op de fractievoorzitters. Allemaal heel aardige, capabele mensen maar een het is wel eens lekker om iemand anders te horen.
   Leuk dat je mijn blog leest trouwens!


 3. Volgende keer mag je het waarschijnlijk weer met mij doen, ondanks het been. Het is mooi dat er in de Zeister raad zoveel capabele mensen zitten en dat er talentvolle jonge mensen zijn die zich willen inzetten voor de lokale politiek en daarvoor ook de kans krijgen binnen hun partijen. Je zult de komende tijd nog veel van onze “jonkies” horen !Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: