h1

Twitter vanuit de raad

01/07/2010

Maandag Debat over het gebied rondom station Driebergen Zeist en de inspraak (Ronde Rafel) over de ontwikkeling Krakelingweg.
Dinsdag besluitvorming in de raadsvergadering.
Woensdag afsluiting van het politieke seizoen met een rondwandeling door Den Dolder en BBQ bij DOSC.

En dan voor het eerst van mijn leven met reces. Vakantie heb ik vaak genoeg gehad, verlof ook, maar reces nog nooit.

Maar vanavond mogen we toch weer aan de bak: de raadsvergadering van dinsdag had al een overvolle agenda met onder ander het Bestemmingsplan voor De Clomp. Een project dat al jaren loopt, waar verschillende hobbels in zijn genomen en waar nu een strakke deadline op zit qua besluitvorming om de nodige subsidies veilig te kunnen stellen. Voor eind december moet daarvoor begonnen zijn met de bouw van dit vernieuwde (winkel)centrum van de wijk. Rekening houdend met de verschillende inzage- en beroepstermijnen moet het gewijzigde bestemmingsplan voor de zomer goedgekeurd zijn door de raad.
Nu is iedereen blij met de plannen: de betrokken partijen uit de buurt zijn verenigd in de Planbegeleidingsgroep en zijn tevreden met een paar kanttekeningen.
Toch was het nog een lange discussie dinsdagavond met zelfs een aantal schorsingen. Dat komt omdat de projectontwikkelaar Rialto en het kerkelijk centrum nog niet tot een overeenkomst zijn gekomen. Het kerkelijk centrum is nu eigenaar van 1600 m2 in het huidige complex. Ze willen graag meedoen in de vernieuwing en zelfs teruggaan naar 1000 m2. Maar de onderhandelingen over de prijs zijn gestagneerd ondanks pogingen van de wethouder om ze uit de impasse te laten komen. De kerk wil een redelijke prijs, Rialto wil graag de m2 – daar moet uit te komen zijn zou je zeggen. Helpt een week uitstel zoals voorgesteld door een aantal partijen? Dat is maar de vraag – waarom zou die ene week het verschil maken?
Uiteindelijk gaat de raad akkoord met het bestemmingsplan met een beperking op de ontwikkelingsmogelijkheid van het kerkelijk deel.
En iedereen spreekt de hoop uit dat de partijen snel gaan schakelen. De vertegenwoordiger van het kerkelijk centrum op de tribune is teleurgesteld en schudt zijn hoofd…

Ondertussen is het elf uur geworden en er wordt na enige discussie besloten de vergadering door te schuiven naar donderdag. Onderwerpen als het stationsgebied Driebergen Zeist en de Voorjaarsnota hebben ook recht op een goede, nette behandeling tenslotte.

Meer dan Inspraak- en Debatavonden leent de raadsvergadering zich voor wat realtime twitterverslag. Dat heb ik dinsdag dan ook voor het eerst gedaan en dat leverde een paar leuke reacties op . Vanavond dus in de herkansing maar nu keurig met de #raadzeist bij ieder bericht. Ben benieuwd…

Twitter raadsvergadering 29 uni 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: