h1

Hoe vult een week zich?

25/06/2010

Mijn optimistische inschatting dat het raadswerk 1 tot 2 avonden per week zou kosten is geloof ik nog geen enkele week uitgekomen. Mijn hoop is nu gevestigd op de zomermaanden waarbij er in ieder geval 6 weken geen vergaderingen zijn – misschien dat het gemiddelde dan, afgerond naar beneden, nog in de buurt komt van de planning.

Deze week stond maandag in het teken van de plannen rondom het stationsgebied Driebergen-Zeist met een informatieavond in Antropia. Komende maandag is daarover het debat in de Raad en ben ik woordvoerder.

Dinsdag – tijd voor fractieoverleg. Een volle agenda maar we waren er voor elf uur doorheen…. De onderwerpen doorgenomen van de raadsvergadering van volgende week, de uitnodigingen en al afgelegde bezoeken, voorbereiding van moties en amendementen – al met al een hele waslijst.

Woensdag waren Marijke en ik present (samen met collega’s uit Zeist en een aantal ander plaatsen) bij Heel de Heuvelrug – een overkoepelende organisatie die zich inzet voor de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf Naarden tot en met Rhenen. Na een korte presentatie in Hotel Maarsbergen reden we naar het Henschoter meer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit was geweest en ik kan nu eerlijk zeggen dat dat geheel ten onrechte is. Een prachtig recreatiegebied met heel veel mogelijkheden, binnenkort ga ik eens brainstormen met iemand van het recreatieschap over de mogelijkheden om er nog meer uit te halen. Het is zo’n mooi centraal gelegen lokatie met volop parkeergelegenheid, afwisselend landschap en vooral ook enthousiaste beheerders. Ook de eigenaar van de naburige camping presenteerde enthousiast zijn plannen. Het leuke was dat zijn familie al eeuwen op het terrein woont – zijn opa begon eind jaren veertig met een kampeerboerderij en langzamerhand is dat uitgegroeid. Zelf breidt hij uit met huisjes en chaletjes maar dan wel gebaseerd op historische woningen uit Woudenberg – het hoeft dus niet allemaal standaard. Hadden ze daar in het centrum van Den Dolder ook maar naar gekeken! Na het Henschoter meer was het de beurt aan Landgoed het Kombos – nog in particuliere maar zeer zorgzame handen. Een prachtig stuk natuur, ingeklemd tussen de A12 en de provinciale weg maar wel met een 5 eeuwen oude eendenkooi en amfibiepoelen over het hele terrein. Veel tijd gaat er voor de eigenaar helaas zitten in alle regelingen, vooschriften, instanties en ambtenaren. Dat moet zeker anders en beter kunnen!

Donderdag was weer een beetje op stand want op Kasteel Heemstede woonde ik een informatiemiddag bij van Phanos over overheid, ICT, ontwikkelingen en bezuinigingen. Interessant en gelukkig waren er heel wat raadsleden en zelfs wethouders en burgemeesters. Helaas was ik wel de enige uit Zeist. Het is in ieder geval een onderwerp dat we binnenkort eens op de agenda van de gemeenteraad zouden moeten zetten – al was het alleen maar om de visie en kerntaken vast te stellen.
En vandaag fietste ik naar tennisvereniging SHOT – zij hadden ons uitgenodigd om te hun visie te horen over de plannen rond de Krakelingweg. Komende maandag is daar inspraakavond over maar zij wilden ons graag de situatie ter plekke laten zien en hun zorgen uiten. Dat gaat met name over de nieuwe ontsluitingsweg die er moet komen en die wel heel dicht langs hun banen gaat lopen. Ook D66-collega Robin was er, Frank Dirkse van Groen Links en Cor van Liempde en Hans Goorhuis van de PvdA. De opmerkingen en zorgen van SHOT zijn logisch maar de plannen in feite ook. Het was in ieder geval goed om het in het echt te zien. Dit weekend duik ik in de stukken en maandag gaan we goed luisteren naar de insprekers.

Zo, en dan nu…. weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: