h1

Moderne moeder

19/03/2011

“Ha, als ik tegen anderen zeg dat mijn moeder msn-t slaan ze altijd steil achterover.”
Aldus  de zoon van 22.

Een beetje afhankelijk van de omgeving varieert mijn reputatie tussen ‘coole moeder’, ‘collega die er over mee kan praten’ tot ‘gadget freak’. Dat laatste dan vooral in de gemeenteraad waar ik dat etiket gekregen heb op het moment dat ik bijna een jaar geleden binnen kwam met mijn iPad.

Na jaren werken in de softwareindustrie (weliswaar in marketing maar je krijgt er toch een tik van mee) kan ik leuk meekomen met email, Word, Excel, CRM en andere handig geachte applicaties.
Sinds ik onder hetzelfde dak woon met een Apple systeembeheerder zijn iBooks, MacBooks, de iPhone, Apps, appeltje-c, de iPad en one-more-thing min of meer gesneden koek.

En een beetje gadget freak ben ik natuurlijk wel. Met mijn Zagg-mate maakte ik afgelopen week toch even de blits bij een andere Apple-gadget freak. (Omdat die Zagg-mate mooi is maar vooral ook handig natuurlijk.)

Avonden bij ons op de bank betekent toch vaak meerdere iPhones en een iPad bij de hand. Voor Twitter, een spelletje of de krant.

Vandaag bereikten we een nieuwe hoogtepunt qua moderne communicatie.

Vanochtend vroeg ging mijn telefoon op het nachtkastje. Althans de WhatsApp op de iPhone.
‘Hoi’
Bericht van zoon.
‘Goedemorgen!’ whatsappte ik terug.

Het bericht bleek van een verdieping hoger te komen. Als uitwonend student had hij ’s avonds gekozen voor de kortste wachttijd voor de trein en was zo geëindigd in Den Dolder in plaats van Hilversum.

Ik ga het niet eens proberen uit te leggen bij de raadsleden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: