h1

Op visite bij mezelf

09/01/2013

vermomming

‘Bekijk het eens door de ogen van een vreemde’ is een advies dat ik vaak geef. Het is een variant op ‘eens in iemand anders zijn schoenen staan’, ‘van de de andere kant bekijken’ of gewoon jezelf verplaatsen in een ander.
Een advies dat werkt voor zowel organisaties als personen.

Niets zo ontluisterend als je opeens realiseren hoe je huis er uit ziet voor je kersverse schoonouders. Opeens zie je de vlekken op het behang, de stapel tijdschriften die uit de mand puilen, het schilderij dat al jaren tegen de muur leunt, wachtend om opgehangen te worden. Het stof op de boekenplanken dat je niet eerder was opgevallen, net zo min als het hele arsenaal aan potjes en flesjes op het aanrecht.

“Zouden deze mensen zelf wel eens wat in hun eigen brievenbus stoppen?”, vroeg ik me van het weekend verschillende keren af bij het folderen. Kleppen met een veer die je met enige moeite met één hand kan openhouden, waarna je met de andere hand vergeefs probeert om je post netjes tussen de strak afgestelde tochtborstels door te duwen. Of van die designer-buitenbussen waar de gleuf uitermate goed verstopt zit.

Winkels, ook zo interessant. Met volgebouwde entrees, te harde muziek en een bijna onvindbare kassa. Winkels waar je bijna moet vragen of je alsjeblieft mag afrekenen.

Momenteel ben ik bezig met het opnieuw opzetten van de website van WongWorks. Ik ben wel aardig tevreden over hoe het er nu uitziet maar ik vraag me af: zou ik klant willen worden bij mezelf? De positionering van WongWorks nog altijd in beweging en op is mijn aanbod wel aardig verwoord. Maar dat is natuurlijk het punt niet. Het punt is of de klanten die ik graag zou hebben vinden wat zij zoeken op mijn website.

Deze week ben ik mijn eigen mystery guest. Ik kijk nu al uit naar mijn rapportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: