h1

Je zou er bij moeten zijn (en dat kan)

18/12/2016

Bijna drie weken oud zijn ze nu. Per dag worden ze nog leuker en meer hond. Van de blinde molletjes in week 1 naar de marmotten van week 2 en nu zijn het toch echt hondje aan het worden.

img_0632

De eerste stappen zijn gezet en langzaam stiefelen ze door de puppyren. Het kleed is om op te slapen en daarbuiten wordt  geplast en gepoept. Nou ja, ook dat is een leerproces.
Dus zodra ze wakker worden staan we klaar met de mop en keukenrol.

Het geluid is ook al harder. Onrust en ongenoegen worden omgezet in gepiep, gejengel en geloei. Eten blijft bovenaan hun lijstje staan en we voeren ze bij met flesjes melk. Daarvoor komen ze zelf in de rij staan en kruipen op schoot. De tandjes komen door en dat is voor moeder Zeska des te meer reden om het voeden af te bouwen. Los daarvan is is het al heroïsch dat ze drie weken lang die negen uitzuigers heeft weten zoet te houden.

Ze groeien gestaag  qua gewicht zitten ze pakweg tussen de 1 en 1,5 kilo. De oogjes zijn open en ook de oren zitten niet meer dicht. De neusjes doen het prima.
Regelmatig pakken we een pup op schoot om te wennen en sinds gisteren mogen ze ook een rondje door de huiskamer.

Bijna alle nieuwe eigenaren zijn al langs geweest en de voorkeuren worden duidelijk. We wachten nog een week of zo hoe ze zich verder ontwikkelen en dan worden de kleuren definitief namen. De kennismakingen waren heel positief: ze krijgen allemaal prima huizen met eigenaren die zich verheugen op een actieve hond waar ze lekker mee het bos in kunnen. Eentje gaat zelfs boswachtershond worden: mooier kan een hondenleven niet zijn toch?

Het is dus veel visite de laatste tijd en dat is logisch. Maar ook virtueel hebben we de hele dag bezoek: met een oude iPhone zijn de puppen (bij daglicht) live te zien via meerhuisje.nl/blog.
Puppyvisite 2.0!

Daar zit geen geluid bij (we houden toch best wel van onze privacy) en daarom dit voorbeeldje van wakker wordende puppies. Het beeld is wat donker maar het geluid helder….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: