h1

Straat

27/08/2016

Vorige week was er hier voor het eerst een straatbarbecue: gezien het feit dat de eerste huizen in 1960 werden opgeleverd mag dat best een mijlpaal worden genoemd. De eerste datum, op Koningsdag, werd op het laatste moment afgelast vanwege de kou en regen. Augustus, aan het eind van de zomervakantie, leek een goed alternatief qua weer en aanwezigheid van buurtgenoten.

Een goede gok bleek dat. Regen op vrijdag en zaterdagochtend maar daarna brak de zon door. Vanaf vier uur mochten de hekken op straat om doorgaand verkeer tegen te houden en een groot deel van de bewoners verplaatste hun auto’s een stuk verderop om ruimte te maken. Partytenten met bbq’s op de oprit en iedereen zette de eigen tuintafels en stoelen op straat. Schaaltjes met nootjes, zoutjes en rauwkost verschenen vanzelf, net als de wijn, het bier en de limonade. Net als later de salade en brood (gezamenlijk ingekocht) en het vlees op de bbq.

De stickers met naam en huisnummer maakte kennismaking waar nodig extra makkelijk. Van eerste bewoner (1960!) tot een paar maanden geleden hier komen wonen: het was gezellig, gemoedelijk en leuk.
Zelfs de fikse regenbui om een uur of half negen mocht de pret niet drukken. Voor een deel een mooi moment om op te ruimen terwijl de rest verder verbroederde, al schuilende onder de partytenten.

De kinderen vermaakten zich ook prima: meer dan een lege straat hadden ze niet nodig. Fietsen, steppen en stoepkrijten.

Volgend jaar weer, dat staat vast. Weer simpel, niet te veel georganiseer: twee hekken (met vergunning, natuurlijk), twee bbq’s, een stapel stokbrood en salades. En verder eigen inbreng.
Van de kinderen mag het waarschijnlijk zelfs vaker, blijkt uit deze tekening.

IMG_0062

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: