h1

Kippenepos

06/08/2016

Een korte update over het doorzonkippenhok: hier wonen op dit moment de haan, vijf tienerkippen en een moederkloek met drie kuikens.

De broedse hen hebben we met nest en al verplaatst uit de tuin naar het kippenhok. Met twee verse kuikentjes, een piepend ei en twee ‘stille’ eieren. Het was even spannend wat de rest zou doen maar het bleef rustig. Eén kuikentje heeft het niet gered, het vijfde ei bleek leeg.

En nu is er een mooie balans ontstaan. De haan waagt zich geregeld van zijn hoge slaapstok op de grond. Het tienertuig verplaatst zich nog steeds als een vijf-eiïge vijfling door het binnen en buitenhok. De moederkloek loopt daar rustig tussendoor met de drie piepkleine kuikens, twee gestreepte en een pikzwarte.
IMG_5581

Het lijkt erop dat er een soort van rooster is gemaakt: als de kip met kuikens buiten loopt, blijven de tieners binnen. Het is net het speelplein van de basisschool.
De kleine kuikentjes kunnen nog door het gaas heen blijkt, regelmatig staat er eentje aan de andere kant maar het cluppie komt toch iedere keer wij bij elkaar.

De haan slaapt op de bovenste stok, de vijf tieners op de lage slaapstok en moeder met kuikentjes in het nest op de grond.

IMG_5565

En wij blijven maar duimen dat er niet al te veel hanen tussen zitten.

 

#100dayproject – dag #76

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: