h1

Dochterdag

03/07/2016

Zaterdag was het dochterdag – samen een dagje weg. Zij bepaalt, ik betaal, dat is de deal. Het werd Maastricht. Rondje wandelen om de Pietersberg, even de stad. Haar treinen werkte niet helemaal mee maar de vertraging maakte dat een plensbuitje bij aankomst misten. Het weer bleef praktisch droog, de zon scheel regelmatig, de natuur was prachtig, de hapjes waren lekker en de vlaai ook (when in Rome…). De gesprekken goed en gezellig.

IMG_5480

Vraag niet hoe het kwam maar het ging over trouwen of niet. En nee, ze heeft geen plannen. Beiden zijn we niet zo van de grote trouwfeesten. Ik vertelde dan de man des huizes en ik dan wel geregistreerd partner waren maar dat we ook nog even gekeken hadden naar andere opties zoals Las Vegas en Gretna Green. Die laatste kende ze niet en ik kon uitleggen dat je net over de grens in Schotland kon trouwen zonder toestemming van ouders. En ik kon het Nederlandse woord niet vinden voor ‘to elope’.

Net zocht ik het op en het is ‘schaken’. Raar eigenlijk dat het in het Engels een actief werkwoord is voor beide partijen: ‘they eloped’. Maar in het Nederlands wordt één van de partijen geschaakt, de vrouw vooral. Vaak met haar toestemming, maar toch. Daar zou toch een feministischer versie van moeten zijn?

We deden nog een stukje stad waar we weinig Limburgs hoorden trouwens en reden daarna weer noordwaarts. In Bunnik, bij Vroeg, stopten we voor het eten. De vlaai zat nog hoog en het werd een proeverij van voorgerechten, gevolgd door een proeverij van nagerechten. En dat was precies goed.

Net als de hele dag trouwens, dat gaan we vaker doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: