h1

Top

22/05/2016

Ze houdt van chocola en ik heb een voorraadje voor haar meegenomen. Niet zo maar chocola maar van Top. Want vanaf het eerste moment dat ik de man des huizes leerde kennen kon ik er niet meer omheen: bij onze eerste afspraak, met als aanleiding de cryptogram van de Volkskrant, maakte hij indruk door de leuke hond en de petitfours van Top.
En nu vieren we verjaardagen altijd met taart van Top, bij voorkeur een Concorde. Cadeautje voor iemand die alles al heeft? Volop keus uit de lekkerste bonbons, chocolaatjes, koekjes en macarons.

In het verpleeghuis laat ik de buit zien: truffels, gevulde chocoladestaafjes en nog wat gesorteerde chocola met oranje en rood/wit/blauw. Ik vul het schaaltje en een trommeltje, beiden schuift ze behendig in het kastje naast haar stoel, onder handbereik.
Bij de koffie kiezen we allebei voor een truffel.

IMG_5319

“Op de bridgeclub in De Bilt hadden we een mevrouw die altijd zorgde voor wat lekkers bij de koffie op feestdagen. Zij ging dan altijd naar Top, die had toen nog een winkel in De Bilt, later was het Bilthoven. Voor die tijd kende ik Top niet maar daarna werden we zelf ook regelmatige klant. Voor de Sinterklaasdrive zetten we in de uitnodiging dat er ook een traktatie van Top zou zijn, dan wisten we zeker dat het druk zou worden.”

#100dayproject  – dag #33

One comment

  1. […] koptelefoon kopen voor de televisie, een groter scherm voor de computer of gewoon weer eens iets lekkers van Top. Een beetje alsof je geld krijgt voor je verjaardag en je het kunt besteden aan wat je […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: