h1

Volgeregend glas

12/05/2016

Het is een talent, alhoewel voor anderen soms een irritant talent. Het vermogen om vervelende zaken redelijk snel naar de achtergrond te kunnen laten verdwijnen en me te richten op de positieve dingen. In mijn optimistische ogen is het vaak een kwestie van perspectief, soms van iets anders ‘verpakken’ of in ieder geval van relativeren.

Natuurlijk kun je sommige zaken niet relativeren of mooier maken dan ze zijn. Soms is iets te groot, te zwaar, te erg.

Een verregende vakantie valt daar gelukkig niet onder. Al hadden we onze week in Portugal iets zonniger voorgesteld. Hadden we de regenachtige weersvoorspellingen wel gezien maar niet verwacht dat het om zoveel neerslag zou gaan. Eigenlijk de hele dag, variërend van motregen tot slagregen en alles er tussenin.

Hoe maak je daar toch een mooie vakantie van?
Allereerst waren onze aankomstdag en de dag erna fantastisch qua weer. Temperatuur dik in de twintig graden en dat combineerde prima met onze eerste stop in Porto. Lopend de stad ontdekken, genieten van de zon en van de vele terrasjes.

Maar dag 3 haalden we de huurauto op in de regen, nog optimistisch dat het vast regelmatig lang genoeg droog zou zijn voor een wandeling hier en daar. Die wandelschoenen hadden we niet voor niets meegesjouwd tenslotte.
Onze eerste doel was de Douro-vallei. Bij het nemen van een bocht kwam ons een vakantiefietser tegemoet: veel bagage, regenpak, wapperend nylon overal. Honderd meter achter hem zijn vrouw of vriendin in dito staat.
Je hoort het ze nog tegen elkaar zeggen: ‘Leuk, laten we gaan fietskamperen in Portugal. Begin mei, dan is het daar nog niet te warm.’

Dat beeld van die zeiknatte fietsers – meer was de afgelopen week niet nodig om de zegeningen te tellen van een autovakantie in de regen.
Nou ja, het begon iets te slijten maar werd vervangen door een volgend beeld. Daarover morgen meer.

#100dayproject – dag #23

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: