h1

Pandavriendelijke bamboe

19/04/2016

Pandavriendelijke bamboe. Het meisje zei het zonder een krimp te geven maar ik kon mijn lachen niet houden. Op mijn rondgang over de Promzbeurs voor relatiegeschenken was het al duidelijk dat milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord een belangrijk thema vormden.

Nu is het meest milieuvriendelijke relatiegeschenk waarschijnlijk geen relatiegeschenk maar daar kan je de huur en je personeel natuurlijk niet van betalen. En dus struikelde je op de beurs over de gerecyclede of recyclebare tassen, spaarlampen, vogelhuisjes van karton, plastic flessen om te vullen met kraanwater (‘en geef er direct ook eentje aan een arm kind in Afrika’) en verantwoorde kerstpakketten. In de laatste categorie gaat het dan om biologische en fairtrade producten – die waarschijnlijk ook jarenlang in de voorraadkast staan voor ze alsnog in de kliko belanden.

Maar deze stand had iets bijzonders: tandenborstels. Want per jaar gooien we kilo’s plastic tandenborstels in de vuilnisbak. Een prachtkans voor een afbreekbare variant. Nog wel met nylon haren maar dan de variant die uiteindelijk biologisch afbreekbaar is. “For every sold toothbrush, we will donate the equivalend amount of one to people in need.” Dat staat op de verpakking en de website. Wat cryptisch geformuleerd maar laten we er vanuit gaan dat het goed terecht komt.
Eerlijk is eerlijk: het klinkt prima. Maar iemand bij marketing vond het nog niet genoeg. Stel nou dat iemand vraagt of dat bamboe ten koste gaat van het kieskeurige dieet van schattige, uitstervende panda’s?
Nu staat er: ‘panda friendly Moso bamboe’.
En ik moet iedere keer weer grijnzen als ik het zie. Met gepoetste tanden, dat wel.

pandavriendelijke bamboe

pandavriendelijke bamboe

#100dayproject – dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: