h1

Minder dozen

17/04/2016

dozen

Ik hou niet van verhuizen, we gaan ook niet verhuizen maar desondanks stonden er overal dozen. In de kamer beneden en in mijn auto. Niet alleen dozen trouwens maar ook tassen en kratten.

Aan de ene kant moest de flat van mijn zorgbejaarde leeg worden gehaald. Gelukkig heeft Vila Velha het echte werk gedaan maar voor zij aan de slag konden waren er veel rondjes nodig om spullen op te halen. Zaken die nog echt mee verhuisd moesten worden naar het verpleeghuis: de vele foto’s, een aantal schilderijtjes, de wedgewood-spulletjes. Daarnaast persoonlijke spullen die ik zelf moest uitzoeken, bewaren, een goed doel voor zoeken of weggooien. Tassen vol verouderde medicatie. Stapels post. Sieraden – van gouden horloge tot tientallen kettinkjes, armbanden en broches van Readers Digest-kwaliteit. Tientallen pakken bridge-kaarten.
Het hoog-laagbed ging naar een vrouw met MS. Het dekbed, de overtrekken en hoeslakens werden gewassen en meegestuurd. De sta-op-stoel werd opgehaald door een zoon voor zijn bejaarde moeder die een heupoperatie moest ondergaan.
Het jaren-vijftig-servies staat in Wongema, het perzisch tapijtje ligt er op de vloer.

Een deel van het meubilair ging op Marktplaats maar de respons was de moeite niet. Het dressoir ging toch maar naar het verpleeghuis waar het de computer en het bureau verving. Minder ruimte innemend, meer bergruimte gevend en bridgen achter de computer ging het vanwege het slechtere zicht toch niet meer worden. Helaas.

Vandaag gingen de laatste kratten met spulletjes naar het verpleeghuis. Het is klaar. Qua dozen. Er resten alleen nog wat lastige adreswijzigingen en de officiële oplevering.

Bij de taallessen voor vluchtelingen in de noodopvang werd ik van lesgever opeens sleuteldrager (‘het is maar voor tijdelijk’) en daarna mede-coördinator om te helpen opstarten met de grote nieuwe instroom van vluchtelingen en nieuwe docenten.
Ik bood aan om materialen te regelen en gelukkig was Manutan bereid om 15 whiteboards gratis beschikbaar te stellen. Daarnaast moesten er docentenmappen komen en setjes werkbladen voor de leerlingen. Dat kon gelukkig uitbesteed maar dat betekent wel alles uitzoeken, bestanden samenvoegen, aanleveren, doorspreken, ophalen en voor je het weet staat je auto vol met dozen papier.
De COA had een kast geregeld maar er zaten geen planken in. Na overleg leek ordenen in postbakjes het makkelijks en afgelopen vrijdag stonden er twee groten dozen vol doosjes met bakjes in de woonkamer.
Vanmiddag bracht ik alles naar Kamp Zeist. Twee uurtjes uitpakken, uitzoeken, ordenen en opruimen later was dit het resultaat:

IMG_5132

Mooi. Maar het allermooiste: ook geen dozen meer in de kamer en de auto.

Nou ja, bijna. Nog één doos met een kleine voorraad die niet in de kast past en ergens onderdak moet.
Maar die blijft in de auto en komt hier het huis niet meer in. Echt niet.

One comment

  1. […] « Minder dozen […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: