h1

Notaris

25/07/2012

Driehonderd paraafjes en vijf handtekeningen blijken je een eind op weg te helpen in het oversluiten van een hypotheek. De beleggingspot van de huidige hypotheek en een flinke dosis spaargeld gebruiken we om flink af te lossen. Klaar met al het paraferen en tekenen (koningin wordt dan ook meteen een nog minder aantrekkelijke betrekking) werd ons voorzichtig gevraagd of we het deel van de beleggingspot even konden voorschieten. Want dat komt wel vrij maar pas als de nieuwe hypotheek officieel is en dat is pas het geval als alles betaald is. Juist ja.

De rest van de dag besteedden we dan ook onverwacht aan het rekenen, tellen en schuiven van geld van de ene rekening naar de andere. Belletje hier, formuliertje daar, het komt allemaal goed.

Dan is het tijd voor de volgende stop: de notaris. Er moet een nieuwe hypotheekakte komen maar belangijker nog: de partnerschapsvoorwaarden moeten worden aangepast aan de veranderde omstandigheden.

Het was een aardige notaris en ook een aardig gesprek. Informatief ook trouwens. Want het erfrecht, daar hadden we nog niet helemaal bij stil gestaan. Over hoe het zit met vrijstellingen, erfdelen, erfbelasting, vruchtgebruik en rentes. En wie eigenlijk de erfgenamen zijn als de één wel kinderen heeft en de ander niet. Dat op dit moment wanneer we samen tegen een boom rijden het tijdstip van overlijden zeer relevant is voor de erfenis van mijn kinderen. Niet dat we plannen hebben, maar toch.
Straks doen we dus nog een rondje tekenen en paraferen.

En nu zitten we wel aan onze tax als het gaat om papieren. Belastingen, hypotheek, verzekering, lijfrentes, partnerschapsvoorwaarden en testament: voorlopig even niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: