h1

Brief aan Anna

31/05/2012

Beste Anna van Toor,

We kennen elkaar al een tijdje, ik krijg vaak een kaartje van je en ik heb zelfs een bewijs van onze relatie in mijn portemonnee in de vorm van een klantenkaart. Dus ik hoop dat ik je zo persoonlijk mag aanspreken.

We leerden elkaar kennen in Utrecht, aan de Oude Gracht. Vrij wanhopig was ik op zoek naar iemand die me kon helpen bij het kiezen van leuke, bij mij passende kleding. Iemand die kon voorkomen dat ik na een jaar allerlei bijna niet gedragen kleren richting het goede doel zou dirigeren.
Jouw verkoopster was een topper: ze nam alle tijd, ook op die drukke zaterdag, en werd mijn personal shopper in de winkel. Ze gaf eerlijke feedback en uitstekend advies.
Ik was tevreden bij thuiskomst en de maanden daarna ook nog steeds.

Later probeerde ik het dichterbij, in je winkel in Bilthoven. Ook prima. Leuke kleding, prima advies, aardige verkoopsters.

Aan de winkels ligt het dus niet. Maar, lieve Anna, die post die hier in de bus valt en de website. Daar wordt ik altijd erg verdrietig van.
Natuurlijk, jonge meiden met maatje 34 gun ik ook leuke kleding. Maar die zie ik in Bilthoven echt niet in de winkel lopen. Daar komt een mengelmoes aan vrouwen: jong en oud, dik en dun.
Als ik de folders bekijk denk ik alleen maar: dat is niets voor mij, dat pas ik niet, dat staat mij niet. Ze lokken mij niet naar de winkel. Ik zou bijna zeggen, in tegendeel.

Daarom hierbij mijn gratis advies: laat de modellen alsjeblieft een afspiegeling zijn van de werkelijkheid. Zodat ik, en velen met mij, zich er in herkennen en geïnspireerd worden door de outfits en combinaties. Zodat ik naar de winkel kom omdat ik een folder heb gekregen. En niet ondanks dat ik een folder heb gekregen.

Ik kijk vol spanning naar mijn brievenbus!

Met vriendelijke groeten,

Ingrid
die waarschijnlijk voor het laatst maat 34 heeft gehad toen ze 12 was

Update: deze tweet kreeg ik vandaag (vrijdag) van Anna van Toor. Ik kijk nu helemaal reikhalzend uit naar de nieuwe brochure! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: