h1

Duiken van het schuurtje

24/10/2011

Onze kippen kunnen niet vliegen, wel fladderen. Met veel geklapwiek halen ze net de schutting en van daaraf het schuurdak.
Naar beneden is minstens zo’n onderneming, een beetje te vergelijken met het abseilen van een rotswand of het springen van een hoge duikplank. Ze vliegen namelijk niet naar beneden, het is meer een gecontroleerd neerstorten.

Vanuit het raam zie ik de haan wat zenuwachtig heen en weer lopen op het dak. Van daaraf kan hij namelijk bij de restanten van de druiven. Maar je kan zien dat hij daar eigenlijk al weer een beetje spijt van heeft. Hoe moet hij ook weer naar beneden?
Hij staat op het randje en kijkt naar beneden. Loopt een stukje verder en kijkt weer. Even lijkt het erop dat hij de sprong gaat wagen, maar nee, toch niet. Een stukje verder dan. Weer kijken, weer leunt hij naar voren. Wel. Niet. Wel. Niet. En dan gaat hij toch. Flappend, fladderend, beetje panisch en duidelijk opgelucht dat hij weer met twee poten aan de grond staat.

2 reacties

  1. Leuk stukje! 🙂 Mijn eerste reactie was dat je het op video zou moeten zetten, maar je hebt het zo beeldend beschreven dat dat niet eens nodig is.


  2. Dank. Ik moet er altijd om lachen, je ziet hem echt kijken en bijna springen en dan toch weer niet. Blij dat jij het via mijn stukje ook kan ‘zien’! 🙂Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: