h1

Het dorp, het spoor en de politiek

07/10/2011

Ik woonde nog niet zo lang in Den Dolder. Het was vooral nog genieten van de nieuwe man, het nieuwe huis, de nieuwe tuin, de nieuwe baan. Plaatselijke politiek? Niet echt mijn interessegebied.
Maar langzamerhand kwam daar verandering in. Er werd veel gebouwd en verbouwd in het dorp. De toch al grote Albert Heijn ging verder uitbreiden. De kleine winkelpanden aan de Paduaweg verdwenen en kregen nieuw onderdak aan de Dolderseweg. Waar en passant vreselijk lelijke appartementen boven werden gebouwd – zo uit een folder gerukt. “Doet u maar een paar met van die lelijke rode hekjes. Nee hoor, het hoeft er niet een beetje dorps uit te zien, helemaal niet nodig. Het is voor Den Dolder.”En ze gaan het spoor afsluiten werd mij verteld. Ik snapte er niets van. Nooit iets gemerkt van de kennelijke onverantwoorde onveiligheid.

Langzamerhand begon ik te aarden in dat rare dorp Den Dolder en toen bij D66 gevraagd werd om kandidaten voor de gemeenteraad was de knoop snel doorgehakt. Een pracht van een mogelijkheid om nog verder verbonden te raken met mijn woonplaats. En zo is het gekomen, om Frater Venantius te citeren.

Afgelopen dinsdag viel een mooie beslissing over het project rondom het spoor in Den Dolder. Het fietstunneltje komt er zo snel mogelijk, het spoor blijft open maar er komt een onderzoek naar de veiligheid in het hele gebied. Blijkt onomstotelijk dat de totale veiligheid er bij gebaat is, dan wordt pas de bypass aangelegd en het spoor gesloten voor auto’s. Want niemand is voor onveiligheid maar er zijn meer belangen dan van ProRail.
Ik ben er trots op dat we als D66 ons steentje hebben mogen bijdragen aan deze uitkomst. Samen met heel veel bewoners en belangengroepen, eerste tegen de stroom in en daarna in steeds groter gezelschap. Van een ruime kleine minderheid tegen de afsluiting op basis van de ProRail-argumenten, groeiden we naar een  zeer ruime meerderheid.

Voor mij het bewijs dat met argumenten en doorzettingsvermogen het gezonde verstand het toch wint.

En nu op naar de bezuinigingen, het plan voor Duurzaam Zeist en alle andere onderwerpen die al weer op de agenda staan.

One comment

  1. […] « Het dorp, het spoor en de politiek Zoveel te doen, zo weinig tijd […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: