h1

Foto’s op mijn iPhone

30/08/2011

Regelmatig gaan de foto’s genomen met de iPhone richting de laptop. Want daar wordt regelmatig een backup van gemaakt en foto’s zijn die moeite waard.
Het zijn tenslotte momentopnamen die je bijna niet over kunt doen.

Dit zijn een paar foto’s van de oogst van de laatste download.

Het melkmeisje in de Zakkendragersteeg in Utrecht. Er heeft vroeger zichtbaar een raam gezeten dat ooit is dichtgemetseld. Met de schildering is het raam-dat-was weer bijna een raam-dat-is.

melkmeisje-zakkendragersteeg

Heel ander verhaal.
In onze kelder zit een muis. Minimaal. De ervaring leert dat muizen nooit alleen zijn. Bijna alle voedingsmiddelen zitten potten, bakken en dozen maar toch weten ze iedere keer iets te vinden om aan te vreten. En bovendien proberen ze iedere keer ook nestjes te maken.
Ik ben niet bang voor muizen maar wel voor dode muizen. Een muizenval is dan wel rationeel gezien de meest humane oplossing maar het weghalen en opruimen: niet voor mij. In een kooitje vangen en dan ergens uitzetten lijkt ook niet echt doeltreffend.
De man des huizes heeft dan ook besloten dat het gif moest worden.
En dit is wat de muizen er mee deden: ze maakten er een nestje in.
Het volgende doosje krijgt wat meer respect gelukkig.

muizengifnest

Kan je foto’s maken van Twitter? Ja hoor, je kunt eenvoudig de afbeelding op je scherm vastleggen.
Geheel los van elkaar komen hier  een vraag en antwoord achter elkaar bij mij binnen. Omdat iedereen weer andere mensen volgt, ziet iedere timeline er anders uit. Toeval dus maar wel leuk…..

tweettoeval

Er gebeurt van alles in Den Dolder. Los van de hele discussie rondom de spoorwegovergang en het fietstunneltje is er binnenkort een Poppodium, een Kunstmarkt en staat het 100-jarig bestaan al volop in de feeststeigers. Maar het aankondigingsbord vlakbij het station denkt maar aan één ding: de Paaskermis. Nog of al – dat is de vraag.

paaskermis_dendolder

Nog eentje dan.
Wij van de digitale generatie spreken graag over de brievenpost als ‘snailmail’ of ‘slakkenpost’. Maar onze brievenbus is daar toevallig wel heel geschikt voor!

snailmail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: