h1

Keek op de week

01/10/2010

Fris, fruitig en energiek teruggekomen van vakantie en al weer volop in het ‘gewone’ leven beland. Qua werk twee interessante gesprekken gehad voor mogelijke opdrachten en een aantal mogelijkheden uitgewerkt. Daarnaast de lopende zaken weer opgepakt en dus veel gemaild en gebeld. Wat dat betreft loopt WongWorks naar verwachting. Gelukkig.

Qua politiek was het ook weer een vliegende start. Te beginnen met de centimeters dikke envelop die bij thuiskomst in de post zat met allerlei stukken voor de vergaderingen van volgende week. Zowel maandag als dinsdag zijn er Ronde Tafels (informatievergaring) en dinsdag ook de Raadsvergadering. Tijdens de fractievergadering van afgelopen dinsdag zijn we overal uitgebreid doorheen gelopen. Plannen voor vliegveld Soesterberg, het Horeca-convenant, de golfbaan, de aanpassing van de WMO-verordening. Het cluppie wordt steeds groter want Freerk Andre de la Porte is nu onze tweede fractieassistent, bij de raadsvergadering wordt hij geïnstalleerd. Stipt om half acht begonnen, net voor elven weer thuis.

Donderdag organiseerde Raadsleden.nu een kennisavond. Na samen met fractievoorzitter Marijke in de file te hebben gestaan (koopavond? filmfestival? Nee, FC Utrecht speelde) vielen we even na half acht op het stadhuis van Utrecht midden in een boeiend betoog van hoogleraar Atzema over de kenniseconomie. Wat betekent een concentratie van kenniswerkers voor het gemeentelijk beleid? Hoe kun je kenniseconomie stimuleren en waarom?
Daarna woonde ikzelf een deelsessie bij over controle op de financiën van een accountant van Ernst & Young. Bij de borrel een interessant gesprek met een raadslid uit Baarn over hun aanpak van de overlast van allochtone jongeren. Spreiding en dialoog waren de kernwoorden.
Tegen elf uur weer thuis zag ik het staartje van Secret Millionaire over een geslaagde IT-zakenman in een achterstandswijk. Met hem was ik zwaar onder de indruk van de lokale projecten waarbij jongeren positief worden opgevangen, een opleiding volgen en vanzelf sociale vaardigheden leren. Hij schreef hier en daar een zeer welkome cheque uit maar veel mooier was dat hij zich realiseerde dat het nog veel belangrijker was om op lange termijn persoonlijk betrokken te blijven. Daadwerkelijk je gezicht laten zien, meedenken, motiveren, een duwtje in de rug waar nodig geven.

En daarna bleven de berichtjes binnenkomen over het nieuwe regeerakkoord. En ik houd mijn hart vast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: