h1

Doorzonnigerwoning

14/08/2010

De titel van dit blog is Doorzonwoning, daar wonen wij namelijk ik. Eerst vrij onbewust maar een aantal jaren geleden riep mijn broer (die verstand heeft van veel dingen) dat ons huis zo’n mooi doorsnee rijtjeshuis doorzonwoning was.
(En daarmee waren we geselecteerd als opnamelokatie van een viraal filmpje voor MadeBy dat hij produceerde. Wat weer betekende dat een dag lang de straat werd geblokkeerd door een hoogwerker, het hele huis en de tuin bezet werden door een crew van pakweg 20 man/vrouw inclusief catering. Het leverde een extra deurbel, een nieuw ruit in de deur en eeuwige roem op van onze voordeur. Allemaal op mijn laatste werkdag ,inclusief een afscheidsetentje, en de dag daarna gingen we op vakantie. Maar dat is een heel ander verhaal).

Dat doorzonwoning bleef in ieder geval hangen en het klopt ook: typisch jaren zestig met grote ramen voor en openslaande deuren achter. En enkel glas. Afgezien van de kogelgaten in het studeerkamerraam was het ook wel tijd voor dubbel glas en modern hang-en sluitwerk. Het houtwerk was allemaal nog origineel en dus vijftig jaar oud. Tijd voor vernieuwing.

Dus stapten vorige week maandag drie timmermannen de doorzonwoning binnen. Ieder met een forse koelbox vol eten en drinken en met zo’n echte bouwvakradio.

Binnen een dag lagen op drie verdiepingen bijna alle kozijnen eruit en was de doorzonwoning nog doorzonniger dan anders.

doorzonnigerwoningdoorzonwoning

Donderdag was het allemaal af.

Mooie kozijnen, dubbelglas, kantelbare en openslaande ramen en goed hang- en sluitwerk. We kunnen er weer vijftig jaar tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: