h1

Het mysterie van de verdwenen kip

18/06/2010

Wanted: zwarte kip
Vroeger was ik een grootverbruiker van de Agatha Christieverhalen – van Miss Marple tot Hercule Poirot – ik kon er geen genoeg van krijgen. En het bleek uiteindelijk ook uiterst nuttig want vele jaren later bleek het personeelsfeestje een Mystery Murder Dinner te zijn. Raad eens wie de eerste prijs won?

Dat leeswerk helpt niet bij het Mysterie van de Verdwenen Kip dat zich real time rondom de doorzonwoning afspeelt.
Een van de krielkipjes hebben we al meer dan een week niet gezien. De kans is natuurlijk dat ze het slachtoffer is geworden van een van de vele katten in de buurt. Of misschien zelfs van een vos. Tenslotte zijn de voorgangers van dit stel een paar jaar geleden door een passerende vos meegenomen. Het hok stond open dus het was een kwestie van: “Doet u mij maar 5 McChicken om mee te nemen”.

Maar er zijn aanwijzingen voor een andere mogelijkheid. Vorig jaar was dezelfde kip ook al even zoek en toen vonden we haar in de tuin van de buren, diep weggekropen in de klimop, broedend op twaalf (!) eieren. Van dat plan hebben we haar toen af geholpen. Kippetje opgepakt, terug over de schutting gezet en de eieren in de gft-bak.
Dezelfde truuk zou ze nu ook weer kunnen hebben uitgehaald. Maar onze eigen tuin hebben we al vele keren uitgekamd en die van de buren ook. En verder dan deze drie tuinen hebben we ze nog nooit zien gaan. Dat zou dan toch weer wijzen op mogelijkheid 1.

Er is echter ook nog indirect bewijs, circumstantial evidence zoals ze dat in het Engels zo mooi noemen. Van de andere drie kippen legt er nog maar eentje keurig haar ei in het hok. De andere twee legden tot voor een week of zo keurig ieder elke dag een ei, zelfs de hele winter door. En nu opeens niet meer, vreemd.  Mijn theorie is dat ze weten waar die kleine zwarte zit te broeden en daar keurig hun eieren afleveren.
Dan is er dus de kans dat over een paar weken het zwarte kipje weer opduikt. Met kuikens….
Het blijft een spannend mysterie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: