h1

Een weekje gemeenteraad en D66

16/05/2010

Het is al weer zondag en de dooddoener ‘de tijd vliegt’ plopt meteen naar boven. Onzin natuurlijk maar feit blijft dat mijn goede voornemens qua weblog bijhouden weer aardig hebben bijgedragen aan het plaveisel op weg naar de hel.

De volgende goede voornemens zijn alweer gemaakt, dat is natuurlijk het makkelijkste wat er is. En om in één keer weer een beetje bij te zijn volgt nu een korte samenvatting van de week.

Maandag – overdag vooral bezig geweest met mijn hoofd en computer te organiseren voor WongWorks. En zaken af te ronden voor het oude werk. ’s Avonds bijeenkomst van de campagnecommissie van D66 Zeist. Ik moet eerlijk toegeven dat na alle voorbereidingen en uitvoering van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, het wennen aan raadslid zijn, de commotie rondom de wethoudersbenoeming en de afsplitsing mijn enthousiasme wat minder is om weer de straat op te gaan. Maar gelukkig hebben we een aantal nieuwe leden die ook lokaal in Zeist actief willen worden en twee zaten al bij ons aan tafel. We gaan dan ook weer vol energie aan het plakken, folderen en bussen. Waarbij folderen staat voor op straat folders uitdelen en bussen voor het huis-aan-huis bezorgen van de folders. Beetje jargon hoort erbij.

Dinsdag – fractievergadering. Eindelijk tijd voor het verdelen van de taken zodat iedereen zich een beetje kan focussen. We kiezen officieel een nieuwe fractievoorzitter (en ook daar gaan we waarschijnlijk buitenstaanders mee verrassen, het persbericht gaat morgen, 17 mei, uit) en verdelen de verschillende onderwerpen. Zelfs met zes mensen zijn het nog behoorlijk grote aandachtsgebieden, ik heb nu nog meer respect voor de kleine fracties. Mijn eigen onderwerpen liggen zowel op het gebied van Samenleving (o.a. WMO, jeugd), Bestuur (zoals financiën, wijkgericht werken) als Ruimtelijke Ordening (verkeer).
Vanuit de financiën mag ik meteen woensdag naar de Audit commissie…

Woensdag – de Audit Commissie. Een spoedcursus weerstandsvermogen, jaarrekening, interne en externe controles en treasury statuut. In ieder geval complimenten voor het de overzichtelijke jaarrekening. Vanaf de volgende begroting gaan we proberen nog duidelijker te laten zien wat het verband is tussen het beleid, de budgetten en de bereikte resultaten.
Het was een lange zit maar absoluut informatief.

Donderdagmiddag stapte ik op de fiets en reed naar het witte kerkje in Huis ter Heide. Daar stonden Pieter en Johan met zijn vrouw Willy al te wachten. Samen fietsten we langs een aantal belangrijke projecten in Huis ter Heide, Bosch en Duin en Den Dolder. Voor Johan nuttig omdat hij gebiedswethouder is, voor mij omdat ik van een aantal projecten ook nog niet alle achtergronden ken.

Johan Varkevisser en Pieter van der Ploeg bij het ecoduct
Via het ecoduct over de provinciale weg fietste we onder andere langs het Wallaardt Sacrekamp, het Gezichtslaantje, Den Engh, industrieterrein De Eland, Willem Arntzhoeve, de brede school de Schilden, de oude Hazenboschschool, de Torteltuin en de Albert Heijn. En we eindigden, droog gelukkig, in de doorzonwoning voor thee, koffie en stroopwafels.

Vrijdag – geen politiek maar wel de eerste Samenspraak met Robert uit Congo. Al jaren in Nederland maar hij moet nu echt aan zijn Nederlands gaan werken om zijn baan te houden. Een goede stok achter de deur! Met een dochter van twee is de taal goed spreken nog eens extra belangrijk. Ik heb gewezen op het Jeugdjournaal. En op zoek naar want eenvoudiger Nederlands viel mijn oog op de Donald Duck. Die kende hij niet, op zich al een wonder, maar hij heeft hem meegenomen en gaat proberen er iets van te lezen. Ik ben benieuwd…

Zaterdag – eindelijk een keer de tuin in. Nog eindelijker: de auto gewassen. Hij is nog steeds rood blijkt nu het zwart er af is. Met de rest van de regio door het tuincentrum geschuifeld en thuisgekomen de verse rozemarijn, tomatenplanten, lavendel en campanula geplant.
Kom maar op met de zomer!15 mei 2010 - rozemarijn en tomaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: