h1

Nog even omkijken naar Alexander

10/02/2010

Van mijn werk in Amsterdam naar huis  is zonder files ongeveer 35 minuten rijden. Met files is dat om en nabij twee keer zo lang. Met files en sneeuw (zoals vanmiddag) meer dan twee uur……
Eigenlijk is er vanavond een informatiebijeenkomst van het VNG voor nieuwe raadsleden maar ik kan de moed niet opbrengen om weer de weg op te gaan. Hoe interessant het programma dan ook is. Ik heb al twee andere cursussen (van ieder drie avonden) en een speciale budgetsessie doorlopen – dat moet dan maar genoeg zijn.

En plaats 6 is natuurlijk wel kansrijk maar absoluut geen garantie voor een zetel in de gemeenteraad. Nog 21 dagen en dan weten we meer…

Intussen spijbel ik een avond en heb dus tijd om nog even terug te komen op het bezoek van Alexander Pechtold aan Zeist. Een geslaagd bezoek, dat zeker. Een korte voorbereidingstijd van een week, een mooie lokatie, veel enthousiaste partijleden, veel posters en een vrije middag. “Hij komt wat eerder, dan gaan we samen nog even folderen”. Maar het verkeer op vrijdagmiddag op de A12 vanaf Veenendaal is drukker dan gehoopt en in plaats van wat eerder wordt het wat later. Maar hij komt wel.

Alexander Pechtold in Zeist

Rond de tweehonderd aanwezigen, D66-leden, belangstellenden, collega’s van andere partijen. Alexander bijt het spits af en loopt door de vijf speerpunten van D66.  Daarna is het de beurt aan vertegenwoordigers van verschillende sectoren zoals woningbouw, maatschappelijk verantwoord ondernemen, de middenstand en de bewonersverenigingen. Ieder reageert vanuit de eigen expertise en visie, soms instemmend, soms kritisch.
Ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen.

Alexander Pechtold en forum, Zeist

Na afloop is er nog even tijd voor iets kleinschaliger vraag en antwoord, verschillende mensen nemen de gelegenheid te baat voor het aan de orde brengen van een specifiek onderwerp. Deze studenten hadden het over onderwijs.

Vragen stellen aan Alexander Pechtold in ZeistOm half zeven is het echt afgelopen, Alexander Pechtold vertrekt naar IJsselstein en het publiek gaat naar huis.

De videoimpressie staat op onze website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: