h1

Officiele start campagne D66 in Zeist

24/01/2010

Het plakken van posters heb ik nog nooit eerder gedaan. Ook gisteren niet. Terwijl de gemeente het nog wel zo makkelijk had gemaakt.
De sterke verhalen uit het verleden (met koude handen de hele gemeente door, borden met een fabricagefout waardoor de posters alleen bleven plakken met bisonkit, niet nader te noemen partijen die over anderen heen plakken): het is vanaf nu allemaal nostalgie. Deze keer stonden alle borden binnen in de verwarmde werkruimtes op de gemeentewerf. Geen ladders, geen koude vingers en de sociale controle zorgt ervoor dat iedereen keurig in zijn eigen vakje plakt. Koffie erbij, wat lekkers en met zijn allen de plakkers op de vingers kijken.

Johan laat zien hoe ervaren hij is: onder het toeziend oog van Koos kwast, plakt en poetst hij de posters op het bord.

De PvdA kwam er achter dat hun posters te groot waren voor de toegewezen ruimte. Dat werd snijden, knippen en plakken. En het vroeg natuurlijk om opmerkingen als  ‘een maatje te groot voor Lijst 1’ en ‘de PvdA moet nu de ambities al bijstellen’.

Omdat het plakken wat D66 betrof prima verliep trokken we met een aantal D66-ers alvast naar Belcour. Vrijdag vlogen namelijk in een keer de mailtjes heen en weer over een leegstaande winkel die we voor een klein bedrag konden huren als campagnekantoor. Binnen een paar uur was er een inventaris geregeld – tafels, stoelen, lampen, kacheltjes, glazen, koffieapparaat, kleden en een kamerscherm.
Om 12.00 uur wilden we officieel open en met man en macht werden lampen opgehangen, meubels op zijn plaats gezet, verlengsnoeren gehaald en werden lappen stof verwerkt tot een prima achterwand.

De voorzitter zorgde voor de inwendige mens:

Terwijl op de achtergrond gewerkt werd aan de afscheiding.

Posters kwamen onder en boven langs de ramen.

En ballonnen werden opgeblazen voor de decoratie, feestvreugde en eventuele kinderen.

Om 12 uur was alles klaar voor de officiele opening. De fotograaf stond er klaar voor.

Zodat, na wat inspirerende woorden, lijsttrekker Koos samen met jongste kandidaat Emma,  officieel de deur kon openen.

Binnen waren er champagne en nog meer mooie woorden.

En daarna de straat op met onze mooie nieuwe folders.
Kreeg ik toch nog koude vingers.

One comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Politiek Next and Politiek Next, Ingrid Wong. Ingrid Wong said: Hoe ziet een campagnezaterdag in Zeist eruit? https://doorzonwoning.wordpress.com/2010/01/24/officiele-start-campagne-d66-in-zeist/ […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: