h1

Copy kauw – auw

11/12/2009

Achter in de tuin hangt in de grote hazelaar een eekhoornvoederkastje. Door een stukje plexiglas kunnen die beestjes het heerlijk voer zien en bovenop zit een dekseltje met een veertje. Eekhoorn op het plankje, dekseltje optillen en smullen maar.

En inderdaad zag ik een paar weken terug een eekhoorn op zijn kop in het bakje staan en zich te goed doen aan het voer en de pinda’s.  Om zijn bezoek vooral aan te moedigen gooien we nog extra doppinda’s in de strijd en tevreden zien we dat die redelijk snel ook weer verdwijnen.

Zo snel dat we ons afvragen of er soms ook andere beesten van mee-eten?
Al thuiswerkend hou ik het kastje zo geod mogelijk in de gaten en ja hoor, daar meldt zich een kauw. Hij landt op het plankje, bekijkt uitgebreid de etalage, tikt wat tegen het deksel maar het lukt niet om er wat uit te krijgen. De vlaamse gaai, die dit van de schutting heeft bekeken, waagt ook een kansje maar durft het toch niet aan om zijn kop onder het deksel te steken.
Tevreden concludeer ik dat het kastje vogel-proof is.

Te snel blijkt eergisteren. Er is beweging bij het kastje en ik kijk: een kauw. Hij kijkt door het ruitje, kiept het deksel op en pikt een pinda mee. De floeperd.
Zijn collega wil het ook proberen maar krijgt de deksel op de snavel – copy-kauw auw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: