h1

Haan junior

07/12/2009

Haan junior

Tot voor kort hadden we twee hanen: de zwart-wit getoepte brabanter, die we vorig jaar kregen als kuiken, en zijn zoon, met als moeder een kleine, zwarte zevenaars kriel.
Pa is getooid met veel witte veren, zwarte accenten, een mooie dubbele kam en een kuifje op de kop, de zoon is wat conventioneler met een mooie zwartgroene staart.

Lang ging het goed met de twee heren in de tuin zo lang junior tevreden was met zijn plaatsje in de pikorde.  Dat was hij tot een aantal weken geleden en er kwamen prachtige schijn-hanengevechten achter in de tuin. Een beetje om elkaar heen draaien, dreigen en uitvallen. Echte schermutselingen, meer wapengekletter dan echt vechten.

Het hielp ons wel om de knoop door te hakken: twee hanen en vier kippen in een dan wel redelijke diepe tuin van een doorzonwoning is toch wat veel van het goede. De buren links en rechts klagen niet en delen af en toe mee in de krieleitjes. Maar twee kukelende hanen…..
De grote haan trekt aan het langste eind en mag verhuizen. De achterbuurman van mijn broer in Groningen biedt hem met alle liefde onderdak. Op weg naar Schiermonnikoog zet we hem af op zijn nieuwe adres en wordt hij de Haan van van der Laan. Als we na een uurtje wegrijden horen we hem in de verte al weer kukelen gelukkig.

Weer thuis gekomen blijkt junior de plaats van zijn vader vol verve te hebben ingenomen. Uit de schaduw van pa getreden is hij duidelijk aanwezig, kraait wat luider dan daarvoor en is helemaal haantje de voorste.

Op de foto scoort hij in de pergola de laatste druiven. De slimmerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: