h1

Terug van weggeweest

23/11/2009

Terug van kort weggeweest: we waren drie dagen de hond en onszelf aan het uitlaten op Schiermonnikoog. De hond vond het heerlijk en wij ook….

Terug ook van iets langer weggeweest op dit blog. Het ritme was er even uit maar de inspiratie is er weer volop.

Om te beginnen zal hier meer en meer te lezen gaan worden over de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hier in Zeist. Ik heb tenslotte besloten mij verkiesbaar te stellen op de lijst van D66.
In het voorjaar vond ik het tijd om kleur te kiezen en meldde mij aan als lid. En daarmee was de stap van het passieve actieve kiesrecht naar actief passief kiesrecht maar klein. Hier in Den Dolder gaan veel maatregelen en plannen van het huidige gemeentebestuur ten koste van het karakter en de leefbaarheid van ons dorp. Grote nieuwbouwplannen in het groen, het afsluiten van de spoorwegovergang, weinig to geen visie op verkeersproblematiek en dat alles met weinig to geen echte inspraak van de bewoners. Genoeg reden voor mij om actiever te worden.
De gemeente Zeist is natuurlijk groter dan alleen Den Dolder en op het gebied van ouderenbeleid, verkeer en maatschappelijk cohesie zie ik ook nog heel wat mogelijkheden voor verbetering.

Als relatieve nieuwkomer, ik woon hier nu ruim vijf jaar, hoop ik met die relatief frisse blik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een (nog) mooier en (nog) leefbaarder Zeist.
De leden kunnen nu stemmen op de lijstvolgorde, de sluitingsdatum is 7 december. Het verkiezingsprogramma is bijna rond, de wijkenquetes zijn in volle gang, laat de campagne maar komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: