h1

Als ik vroeger ziek was….

26/10/2009

IMG_4094

Vroeger als ik ziek was dan bracht mijn vader een rode heliumballon voor me mee. Jaren later, toen ik al op mezelf woonde, moest ik geopereerd aan mijn neusholtes. Mijn vader bracht bij het bezoekuur een rode ballon voor me mee. Kennelijk vond hij het normale formaat niet goed genoeg meer en zwichtte hij in de winkel voor en gigantisch langwerpig exemplaar van zeker een meter hoog.
Ik ben nog steeds benieuwd naar de opmerkingen die hij op de parkeerplaats en in de lift moeten hebben gehad…..

De ballon hingen we aan de rails van het bedgordijn. Nu lag ik op een zaaltje waar ik de gemiddelde leeftijd met minimaal veertig jaar naar beneden haalde en mijn buurvrouw aan de linkerkant was rond de negentig en een beetje in de war.
Mijn buurvrouw aan de rechterkant vertelde dan ook dat ze haar ’s nachts tegen de ballon had horen praten: “Meneer, moet u niet gaan slapen?”
In overleg met de verpleegsters heb ik toen de ballon aan de kinderafdeling gedoneerd. Tradities zijn mooi maar mogen niet ten koste gaan van de nachtrust van dames op leeftijd!

One comment

  1. […] Dit jaar is hij bijna 55 jaar vader en al weer 29 jaar grootvader. En de herinneringen zijn een hoop waard. Zoals de rode gasballon die hij meenam als je ziek was – in de tijd dat je nog gewoon mazelen en rode hond kreeg. Dat leidde tot een enorme rode ballon (manshoog) toen ik als twintiger voor een neusoperatie in het …. […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: