h1

Gelei – deel twee

06/09/2009

IMG_7717

Dit is druivengelei, de grote pan met druiven resulteerde in vier mooie potten vol.

Momenteel staan er vijf potten vol op het aanrecht.

Vier? Vijf?
Inderdaad,  in eerste instantie hebben we aan het ingekookte vruchtensap een groot pak geleisuiker toegevoegd, even laten doorkoken en daarna de potten gevuld.
Het bleef echter dik vloeibaar in plaats van smeerbare gelei te worden.
We haalden een pondspak Geleisuiker extra, leegden alle potten weer in de pan en voegden alles op kooktemperatuur bij elkaar.
Een pondspak geleisuiker betekent wel extra volume en daarmee een extra pot gelei.

Maar het belangrijkste is vooral dat het lekker is geworden: een friszure fruitige smaak.
De baas denkt nu na over gerechten waar druivengelei bij past.
Ik denk aan bruine boterhammen met druivengelei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: