h1

Het lekkerste uit Limburg

25/07/2009

Het was heerlijk in Limburg maar het heerlijkste was het zuurvlees van het plaatselijke eetcafé.
Zo lekker dat ik het twee avonden achter elkaar heb gegeten.

Zoervleisch‘ zeggen ze in Limburg en dan bedoelen ze rundvlees dat een tijdlang gemarineerd wordt in onder andere azijn en dan gestoofd/gesudderd met als extra ingrediënten ontbijtkoek (peperkoek) en appelstroop.
Het resultaat is om je vingers bij af te likken.

Het heeft maar 1 nadeel: het ziet er niet uit. Vandaar geen foto.

Maar in onze eigen koelkast staat een heerlijk riblap te marineren in azijn en water met wat laurier en jeneverbessen. Morgen lekker sudderen, de ontbijtkoek staat al klaar!

(Het twee na lekkerste was de vlaai die we hebben meegenomen: niet te zoet en boordevol verse pruimen)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: