h1

In het zuiden

24/07/2009

Daar waren we deze week een paar dagen: in het zuiden.
Na lange consulten van de buienradar en andere weersvoorspellingen reden we naar Mechelen in Limburg. Met de TomTom op ‘vermijd snelwegen’ vanaf het moment dat we over de Maas waren, zagen we het landschap steeds heuvelachtiger worden en het weer droger.
Pension Geuldal in Mechelen is precies wat de naam belooft: een pension in het Geuldal. We vonden het via internet en boekten drie nachten. De eigenaren zijn redelijk nieuw in het vak (dit seizoen begonnen) en Amsterdams gastvrij.

Amsterdams? Inderdaad, amsterdamser krijg je ze niet snel.
Dat betekent veel tijd voor een praatje, ruime toelichting op de tuin en moestuin, het weer, de oogst, de beesten en het leven in het algemeen.

Dinsdag kozen we een wandelroute van 11,5 kilometer door de omgeving. Het weer was fantastisch, de omgeving ook. Aan het eind misten we ondanks kaart, routebeschrijving en iPhone met GPS een afslag – dat leverde een omweg op van een paar kilometer.


Moe, bezweet en voldaan maakten we graag gebruik van de luxe tuinstoelen in de diepe achtertuin. Boeken erbij, drankje, zoutjes. Op en top vakantie.

Woensdag zou slechter weer worden en daarom stapten we in de auto naar Maastricht. Vanaf het Vrijthof volgden we de bordjes Grotten Noord, daar waren we nog nooit geweest tenslotte. Het was iets verder lopen dan gedacht maar de moeite waard. Allereerst vanwege het mooie uitzicht vanaf de Pietersberg. En natuurlijk vanwege de rondleiding van een uur onder de grond door het doolhof van mergelgrotten.
Zelfs de hond vond het leuk.

Het weer bleek prachtig te blijven en we wandelden dan ook terug naar het Vrijthof, namen een drankje en broodje in een zijstraatje op een terras, keken veel mensen, liepen nog een rondje en kwamen onverwacht de winkel van Kiki Niesten nog tegen (hele dure mode maar opdrachtgeefster van mijn broer).

Dat was wel weer genoeg stad en zon voor een dag en we togen terug naar ons tijdelijke thuis voor nog meer tuin en boek. Het weer werd steeds klammer en ’s avonds kwam uiteindelijk het verlossende onweer.

Donderdag via de beste vlaaienbakker in de buurt (volgens de Limburgse buurman, dus betrouwbare bron) in Slenaken weer terug naar de doorzonwoning.
Het begon met regenen en hield niet meer op.
Ook niet tijdens de korte (rook)pauze.

One comment

  1. Ingrid (love that name, name of my Swedish grandmother!) – just found your blog! Nice photos but I struggled with the Dutch language. Kind regards from EAGAN daily photo in Minnesota, USAGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: