h1

Aansluitend

17/07/2009

Mooi op tijd kom ik aan op ons lokale station. Zo mooi op tijd dat ik rustig een kaartje uit de automaat kan halen en dan, zonder een stap harder te lopen, zo in kan stappen in de trein naar Utrecht. Een trein vroeger dan ik had gepland.
Op station Utrecht Centraal loop ik rustig naar perron 7 voor de trein naar Schiphol: tijd genoeg tenslotte. Bovenaan de trap zie ik de trein klaar staan, ik stap in en we vertrekken.
Nog nooit zo’n mooie aansluiting gehad zonder ook maar een stap harder te lopen!

Op de luchthaven stagneert de zo vloeiende reis een beetje bij de paspoortcontrole. Een paar mensen voor mij in de rij heeft een man kennelijk een lastig verhaal en minder goede papieren maar na vijf minuten is dat ook opgelost.
Tijd te over voor mijn vlucht vertrekt, tijd die ik goed kan gebruiken om een beetje op schema te komen met Infinite Summer.

De vlucht vertrekt keurig op tijd en na een prachtig sightseeing rondje boven Londen landen we volgens schema. De paspoortcontrole is ruim bezet en de rijen zijn kort.
Alleen de lift naar het busstation hapert een beetje maar dat komt door een eigenwijze jongeman die op ‘0’ blijft drukken terwijl we daar al zijn en naar ‘1’ moeten.

De bus naar Slough staat al te wachten. Ik trek een klein sprintje want je kan niet zoveel geluk blijven hebben.
Inderdaad. Want als ik wil betalen voor mijn kaartje blijkt mijn vreeemde-valuta-portemonneetje geen Engelse ponden te bevatten maar Noorse kronen…..

De buschauffeur is aardig maar kan niks met kronen of Euro’s. Dat wordt terug naar het busstation waar ik iets kan kopen met Euro’s en wisselgeld krijg in ponden.
Gelukkig komt de volgende bus na een kwartiertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: