h1

Voor Anna

02/07/2009

In het vroege voorjaar namen wij ons voor dat wij gingen bepalen hoe de tuin er uit ging zien en niet de tuin zelf. We waren wel slim genoeg om daarbij de hulp in te roepen van iemand die er meer verstand van heeft en daarom nodigden we Anna uit. Zij heeft jarenlange volkstuinervaring en is verantwoordelijk voor de langzaam maar zekere metamorfose van de tuin in het noorden van Groningen.

We nodigden haar uit voor een etentje en een rondje tuin. Anna houdt van opschonen, het woord ‘weg’ viel regelmatig. Sommige suggesties volgden we meteen op.
Deze gele struik is bijvoorbeeld verhuisd naar achteren waar zijn soortgenoot al stond.


Deze blokken vormden het achtermuurtje van de kruidenbak. Vanuit de keuken keken we daar het hele jaar tegen aan en eigenlijk zijn ze gewoon lelijk. De muur erachter is ook niet echt mooi (er schijnt een kolenhok te hebben gezeten heel vroeger) maar is wel rustiger en de bedoeling is dat er kamperfoelie en wintergroene clematis tegen de muur gaat groeien.
En in de zomer staan de maggiplant en salie een stuk hoger. De peterselie, bieslook, kamille en koriander doen het ook goed:(De kamperfoelie heeft het moeilijk. Meeldauw. Misschien is het ook te weinig zon)

De grote vuurdoorn naast de achterdeur moest er ook uit van Anna. Wij vonden van niet. Eerst.


Maar het is er toch van gekomen.
Het is inderdaad een stuk ruimer. Nou wil ik daar een bankje om in de vroege ochtendzon te kunnen zitten. Daar wordt door de man nog over gedacht.
Soms duurt het wat langer maar goede ideeën worden vanzelf uitgevoerd.

Dat bankje komt wel. Of niet, Anna?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: