h1

Paterwater, paterpaté en Kemmelberg

16/06/2009

Over zaterdag zal ik het later nog hebben maar op zondag waren we in België.
De Audi volgeladen met vier mensen en drie honden (voor, midden en achter) reden we in de stromende regen van Noordgouwe op Schouwen-Duiveland via een boerderij in de buurt waar de kippen gevoerd moesten worden en via een biologische groothandel in Kruiningen waar we een doosje tasjes afleverden naar Zuid-België.

Het bleef regenen en regenen, het zicht was door op-en neerspattend water regelmatig belabberd. Maar via Kortrijk, Ieper en de richting Poperingen arriveerden via slinks opgestelde wegwijzers bij ons einddoel: restaurant In de Vrede, tegenover de Sint Sixtus Abdij.
De paters daar delen hun dagen keurig in drieën: 8 uur slapen, 8 uur bidden en 8 uur werken. En dat laatste is voor buitenstaanders het interessants want dan brouwen ze onder andere hun fameuze Trappistenbier, met zelfgeteelde hop. Daarnaast maken ze ook nog paté en kaas.

En in het restaurant kun je dat nuttigen en in het winkeltje nog wat aanschaffen voor onderweg of thuis. De paters brouwen zoveel bier als hen zelf uitkomt: is er meer vraag dan bier? Pech voor de kopers.


Gelukkig gold dit bordje alleen voor de winkel. We bestelden donker en blond bier. En boterhammen met paté. En paté zonder boterhammen voor de honden….


Daarna moesten wij en de honden wel even wat verbranden. Dat deden we op de Kemmelberg, intussen was de regen namelijk gestopt en de zon doorgekomen. We parkeerden bovenop de berg en liepen een rondje.


En ja, als je bovenop parkeert moet je het laatste eind terug altijd klimmen…. Dat is dan weer wat minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: