h1

Prachtige Spock

20/05/2009

Wat mij betreft is Star Trek een aanrader. Nou ben ik niet helemaal de doelgroep en dat bleek gisteren ook wel. Op een gewone doordeweekse dinsdag is niet de meest drukke dag voor de bioscoop en dat gold ook voor gisteren. We kwamen iets te laat binnen en zochten voorzichtig de weg in het donker. De kaartjes waren voor rij 8 maar er was plaats zat en we schoven bij op de achterste rij. In de pauze bleek dat ook rij 8 trouwens.

Met de ogen iets gewend aan het donker bleek al gauw dat er niet meer dan twintig man in de zaal zat. Letterlijk ook want het waren vooral ‘oudere jongens’ met hier en daar een aanhangend partner en een zoon.

Volgens mij had ik nog nooit eerder een Star Trek-film gezien. De serie wel natuurlijk met de klappende schuifdeuren en ‘beam me up, Scotty‘ van de jaren zestig en zeventig. En Picard, Data en natuurlijk Seven of Nine van recenter datum.
Deze nieuwe film vertelt eigenlijk het verhaal van het begin van Captain Kirk, Spock, Uhura, McCoy en Scotty.
Veel humor, veel vaart. Niet zo heel erg science fiction hoewel er natuurlijk wel weer zwarte gaten, warp speed en verschoven tijdlijnen in voorkomen.
Aan de ene kant veel oude techniek (een ‘boormachine’ die vanuit een ruimteschip gaten in planeten boort) en aan de andere kant de warp speed, touch screens en ‘rode’ materie.

Het mooist was toch wel het optreden van Leonard Nimoy – de oude Spock.
Met prachtige rimpels en bijbehorende oude oren. ‘Live long and prosper’.

Ik heb genoten en de jarige gelukkig ook. En laat mij maar lekker met allebei mijn voeten op de aarde…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: