h1

Voor de JDE-kippen

16/05/2009

Gisteren was het weer ons JDE-kippenetentje, dit keer in de Haven van Huizen.
Natuurlijk was het gezellig, natuurlijk kwamen alle kinderen, kleinkinderen, mannen, vrienden en andere in of meer gezamenlijke bekenden aan de orde. Met of zonder stem….
En dat de tijd vliegt, het is al bijna zes jaar geleden dat er een eind kwam aan JDE Nederland. Dat we elkaar toch zo regelmatig blijven zien is toch wel heel bijzonder.

Zoals beloofd hier een paar foto’s van onze broedse krielkip. Heel trouw zit ze de hele dag en nacht de eieren warm te houden. Ze draait ze ook af en toe om. Daarmee slijten wel de potloodstreepjes die we op de eieren hebben gezet zodat we eventueel bijgelegde, nieuwe eieren kunnen verwijderen.

Ze zit helemaal plat en breeduit.

Je kunt haar oppakken en verderop neerzetten. Ze sputtert wel tegen en zegt waarschijnlijk hele lelijke dingen in het zevenaarse krielkips maar ze blijft gewoon zitten waar je haar neerzet.
Wel met een opgestoken, boze staart. En een boze blik.


En dit zijn de eitjes. Ze heeft er weer stiekem eentje bijgelegd. Gelukkig heeft ze geen potlood…..Ze zit nu ongeveer een week te broeden. Nog twee weekjes en dan moeten er kuikentjes zijn.
Spannend hoe dat er uit gaat zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: