h1

Tuin in turbostand

26/04/2009

Met het mooie weer van de afgelopen weken is de tuin van onze doorzonwoning volop in de turbostand. Omdat we ons iedere winter weer afvragen hoe het er in de zomer ook al weer uitzag houden we het dit jaar een beetje bij.
Hierbij een kort overzicht van de afgelopen tijd.

Achterin de tuin stond een grote taxus, net als veel bomen en struiken in deze buurt in de lopen der jaren te groot geworden. Na een dagje zagen en hakken en twee volle groenbakken was er geen taxus meer maar wel veel meer licht en ruimte. Het inspireerde onze buren zelfs om de ook de taxus aan hun kant te verwijderen.

Het geeft meer ruimte bij de schutting en we gaan proberen om daar lathyrus en oostindische kers te laten groeien. De vraag is of die voldoende licht en water krijgen met de bomen en struiken die er nog volop staan. Om ze in ieder geval een goede start te geven hebben we ze binnen gezaaid en staan ze nu buiten in een pot voor te groeien.

En zoals ieder jaar blijf ik mij verbazen over onze druif. Na het snoeien aan het einde van de herfst vraag ik mij altijd af of het wel weer goed komt. Maar het komt altijd goed…

De eerste foto is van 15 april, de tweede van vandaag. Absoluut turbostand!

In de voortuin lijken we nu echt de goede schaduwplanten te hebben gevonden: de kerstroos of Helleborus. De vijf stuks die we een paar weken geleden hebben geplant doen het prima en staan er fris bij. Vandaag hebben ze gezelschap gekregen van een soortgenoot die wekenlang een huiskamer heeft opgefleurd maar ondanks een uitstekende verzorging toch geen echte binnenplant bleek.Hij heeft een mooi plaatsje gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: